Tető alá hozzuk kintlévőségeit
Kintlévőségeinek kezelését építse ránk!
Megalapozzuk anyagi biztonságát!
Tervezzen velünk - Kivitelezzük kintlévőségeit!

2006-ban alakult ITO Institute pénzügyi követeléskezelésekkel foglalkozik, kis és középvállalatok, valamint nemzetközi cégek magyarországi vállalatainak kintlévőségeit kezeljük. Társaságunk Megbízóink nevében és helyettük eljárva, jogszerű eszközökkel érvényesíti követeléseiket. A kintlévőségek kezelése folyamán elsődleges szempont, hogy az üzleti partnerével kialakult kapcsolat ne sérüljön. Tevékenységünkre, tapasztalatunkra az igény napról napra nő. A fizetési morál romlása, a kiszámíthatatlanná váló financiális háttér egyre több nemfizetést, adósságot eredményez, mely a statisztikák szerint tartozás is marad.  

Együttműködésünk sikerét nagyban befolyásolja az időtényező. Minél rövidebb idő telik el a tartozás lejárta és megbízásunk között, annál nagyobb sikerre számíthatunk a követelés behajtásakor.

Az ideális modell a következőképpen vázolható fel: Ön a számla teljesítési határidejének lejárta után felveszi velünk a kapcsolatot. Az ITO Institute munkatársai megkezdik az információgyűjtést, Önnel együttműködve, a partnerével kialakult kapcsolat fenntartása mellett, emlékeztetjük őt, hogy Ön felé tartozása van.

Amennyiben erre nem reagál, többféle kommunikációs csatornán keresztül felvesszük vele a kapcsolatot: - faxon, e-mailen, telefonon, illetve sor kerül a személyes felkeresésre is.Olyan körülményeket teremtünk, melyben a tartozásrendezés problémáját sikeresen meg lehet oldani.

Amennyiben többszöri figyelmeztetés mellett sem rendezi kintlévőségét, a megbízást követő 61.napon a követelés átkerül jogi részlegünkre. Ekkor ügyvédeink jogi útra terelik a tartozást.

Ön és cégünk közötti megbízás mindenképpen gyümölcsöző, hiszen még a legkevésbé sikeres végkifejlet estén is kézhez kap egy számviteli bizonylatolást, amelyet lekönyvelhet, így a tartozás összegét a 2000. évi C. törvény értelmében, mint költséget adóalapjából leírhatja. ITO Institute jelenleg 9 megyeszékhelyen, 2008 végére országos jelenléttel segíti az építészek anyagi hátterének védelmét.